Het hebben van een echte fitness lifestyle is tegenwoordig erg populair en dit is niet gek. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om fit en gezond te leven en fitness past nou eenmaal erg goed in dit plaatje. Ben jij druk bezig met fitness, maar merk jij dat je nog niet veel resultaten behaalt? Dan is de kans groot dat dit te maken heeft met je voeding. Sporten alleen is namelijk niet genoeg, je zult je leven hier flink op af moeten stemmen. Sterker nog, men zegt dat voeding 70% is en dat het sporten zelf 30% is.

 

Vind jij het erg lastig om te bepalen wat je moet eten, dan is het aan te raden om een expert om hulp te vragen. Personal trainers staan er om bekend om goede voedingsschema’s te maken. Veel mensen denken dat zij alleen de training geven en dat wanneer je ook trainingen afneemt, je een voedingsschema krijgt. Dit is echter niet het geval. Bij veel personal trainers kan je namelijk ook een los voedingsschema kopen. Je geeft dan je gewicht, je lengte en je doelen door. Vervolgens wordt het schema gemaakt. Tevens vraagt de personal trainer meestal ook wat voor eten je lekker vindt of welk eten je juist niet lust. Zo wordt het ook leuker om te eten en kan je je doelen makkelijker behalen.

Vaker sporten

Vind jij dat je momenteel te weinig sport en vraag jij je af waarom dit het geval is. Stel jezelf dan de vraag waarom de drempel zo hoog ligt en probeer hier wat aan te doen. Veel mensen verlagen de drempel door thuis een gym te bouwen. Zo hoeven ze niet meer naar de sportschool toe te rijden en dit zorgt er weer voor dat ze vaker gaan. Wil jij thuis aan de slag gaan met het bouwen van een gym, maar heb jij hier niet veel geld voor? Dan is het aan te raden om alvast een aantal spullen te kopen. Denk hierbij aan Hex dumbbells, met behulp van Hex dumbbells kan je namelijk al een hoop oefeningen doen als het gaat om krachttraining. Wil jij echt goed aan krachttraining doen? Dan is het ook een goed idee om een bankje aan te schaffen. Met behulp van een bankje kan je namelijk al veel meer!

Voer de oefeningen goed uit

Ga jij beginnen met trainen, dan is het aan te raden om advies te vragen aan mensen die al langer trainen. Ga jij vanuit thuis aan krachttraining doen, dan is het aan te raden om handige filmpjes op het internet te kijken. Van vrijwel iedere oefening is op het internet wel een goede uitleg te vinden. Kies er vervolgens voor om de oefening voor de spiegel te doen, zo kom je er al snel achter of je het wel goed doet. Het is zeer belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert, doe je dit niet dan kan dit voor blessures zorgen en dat wil je natuurlijk niet.