investeer in jou gezondheid

Training tips

en jij op zoek naar training tips? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Op deze pagina tref je aanvullende informatie aan omtrent trainingen. Hierdoor ben jij zelf prima in staat om zelf een succesvolle trainingssessie te verrichten.

Wil jij nog additionele informatie of ben jij niet zeker of je de oefeningen juist uitvoert? In dat geval is het aan te raden om een personal trainer in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat je de oefeningen correct uitvoert. Het verkeerd uitvoeren van de oefeningen kan namelijk resulteren in een negatieve belasting van de spieren waardoor je blessures kan krijgen.

Zoek eerst de juiste oefeningen op

Als je begint met sporten is het eerst goed om te kijken hoe bepaalde oefeningen werken. Als je dit niet doet verhoog je de kans dat je een blessure oploopt. Het verkeerd uitvoeren van bepaalde oefeningen kan namelijk leiden tot gevolgen die je niet wilt oplopen. Hierbij kun je denken aan bepaalde blessures waardoor je niet meer in staat bent om te sporten. Probeer dit altijd te voorkomen. Dit kun je het beste doen door op YouTube of andere kanalen te kijken naar instructievideo’s. Voornamelijk als je wilt deadliften of squatten is het van groot belang om hierop te letten. Ga jij door je rug tijdens het squatten? Dan is het over met je sportcarrière. Let hier dus op!

Doe de juiste aantal herhalingen

Heb jij jouw doel bepaald en ben jij begonnen met sporten? Dan is het goed om eerst te kijken hoeveel herhalingen je moet per set. Wil jij bijvoorbeeld afvallen? Dan is het goed om te kiezen voor minimaal 12 en maximaal 15 herhalingen per set. Hierdoor zul je meer conditie moeten verbruiken in de spieren wat uiteindelijk zal leiden tot een verhoging van de verbranding. Ben jij juist iemand die wilt aankomen? Probeer dan 6 tot maximaal 8 herhalingen te gebruiken. Je wilt namelijk niet dat je teveel conditie verbruikt omdat dit zal resulteren in afvallen in plaats van aankomen.

Combineer de juiste oefeningen met elkaar

Het is ook goed om de juiste oefeningen met elkaar te combineren zodat je elke spiergroep goed pakt. Wil jij bijvoorbeeld je rug trainen? Dan is het goed dat je ook elke spier in de rug pakt. Als je dit niet doet, zul je merken dat je niet elke spier goed pakt waardoor je rug uit verhouding raakt en dat is natuurlijk zonde.

investeer in jou gezondheid