investeer in jou gezondheid

Cardio

Cardio

Cardio is een onderdeel van fitness en personal trainer waarbij de doelstelling is om zo snel mogelijk een x aantal calorieën te verbanden.

Cardio wordt voornamelijk toegepast voor het afvallen. Dat is natuurlijk een goed effect, maar welke oefeningen moet je aan denken als je aan cardio wilt doen? Hieronder zullen we het kort hebben over een aantal van deze oefeningen met de daarbij behorende apparaten. Mocht je hier nog aanvullende vragen over hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Train

Hardlopen op de loopband

Als eerste is het goed om te kijken naar het lopen op een loopband. Deze methode van cardio is wel erg intensief omdat je op de loopband continue moet rennen en lopen. Hierbij wordt voornamelijk gekozen voor een interval programma. Tijdens een interval programma moet je continu het maximale uit jezelf halen waarna je vervolgens weer rustig aan kunt doen. Deze vorm van hardlopen op de loopband is erg intensief en daarom is het zeker aan te raden als je wilt afvallen. Hardloopbanden zijn er is verschillende soorten en maten. Om deze reden is het goed om jezelf goed te informeren zodat je zeker weet dat je de juiste loopband zult aanschaffen.

loopband

Spinning is erg intensief

Wil jij echt calorieën verbranden? Dan kan spinning een onderdeel zijn van je cardio sessies waarbij je echt veel energie en dus calorieën verbrandt. Spinning is een vorm waarbij je in groepen op een fiets te werk gaat. Je gaat hierbij in groepen op een spinningfiets zitten. Dit is een intensieve training en het vergt veel doorzettingsvermogen. Wil jij graag veel calorieën verbranden? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor deze type cardio. Hierbij weet je zeker dat je jouw doelstellingen zult behalen.

Normaal fietsen op een hometrainer

Wil jij fietsen om calorieën te verbranden? Maar vind je spinning en in het echt fietsen niets aan? Dan is het aan te raden om een hometrainer aan te schaffen. Het gebruiken van een hometrainer is namelijk een ideale oplossing. Je kunt het apparaat eenvoudig in huis zetten waardoor je elke dag in staat bent om aan je dagelijkse behoefte van beweging te voldoen. Wil jij hier additionele informatie over? Dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met een specialist op het gebied van fitnessapparatuur. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken en dat is natuurlijk wel zo prettig.

investeer in jou gezondheid