Ondernemers willen natuurlijk net zo in vorm raken (of blijven) als iedereen. Toch zien we vaak dat fitheidsvoornemens vaak op de achtergrond raken ten opzichte van zakelijke voornemens. Dat is zonde, want een gezond lichaam is een gezonde geest.

Ondernemers hebben maar een beperkte hoeveelheid energie per dag. Om voor de hand liggende redenen hebben ze de neiging om die eerst te investeren in het opbouwen van hun bedrijf. Wat velen vergeten is dat de beste manier om de business (indirect) te laten groeien is om fit te worden.

Persoonlijke prioriteiten moeten voor ondernemers gewoon dat zijn: prioriteiten. In deze blog voor ondernemers lees je hoe je tijd kunnen maken voor fitness, ongeacht wat er op het werk gebeurt:

Combineer woon-werkverkeer

Probeer op de fiets naar het werk te komen als uw kantoor binnen bereik is. Een elektrische fiets kan je helpen om over het dooie punt heen te komen in het begin. Als je heel dicht bij je bedrijf woont, kun je misschien zelfs van en naar je werk lopen.

Wat als je voornamelijk vanuit huis werkt? Trainen tijdens je woon-werkverkeer is moeilijk als je geen woon-werkverkeer heeft. Overweeg om buiten een wandeling te maken als je een telefoontje aanneemt om wat stappen te zetten. Vanwege de vele regen in Nederland hebben we ook een fantastisch alternatief: Doe een paar push-ups aan het eind van elk uur.

De Wereldgezondheidsorganisatie raad je aan om tussen de 150 en 300 minuten per week te bewegen. Sporten voor, na of tijdens de pauze op het werk kan al genoeg zijn om aan jouw quota te voldoen.

Sport 2x per week met een personal trainer

Eerlijk is eerlijk. De meeste mensen zijn niet echt super committed als het gaat om work-outs. Dat kan zijn door tijd, maar ook doordat je last hebt van blessures.

Kies voor die stok achter de deur en sport twee keer per week met een personal trainer. De personal trainer zal erop toezien dat jij het maximale uit de tijd haalt qua inspanning, maar zal ook denken om blessures en een uitstekende coach zijn om deze te voorkomen.

Veel mensen denken dat personal training onbetaalbaar is, maar vaak valt dat reuze mee. Wat een personal trainer nou eigenlijk kost, lees je op Woonleven.com

Sta eerder op

De vroege vogel krijgt de worm, en de vroege ondernemer krijgt de winst. Door ’s morgens iets vroeger op te staan, heb je voldoende tijd om te trainen voor de dag begint. Zoek uit wat voor jou de juiste ochtendroutine is. Misschien is een stretchsessie voor het ontbijt op zijn plaats. Misschien geef je ook wel de voorkeur aan een ritje op de hometrainer of fietstrainer. Zorg ervoor dat je nog tijd hebt om te ontbijten en te douchen voor het tijd is om aan het werk te gaan.

Wat als je moeite hebt om jezelf uit bed te krijgen op sommige dagen? Zoek een partner om verantwoording af te leggen. Moedig je echtgenoot of echtgenote aan om op te staan en samen met je te gaan sporten. Zoek een vriend die elke ochtend een gezamenlijke sessie op afstand wil doen.

Als er niets anders is, neem een wekker en zet hem aan de andere kant van de kamer dan je bed. Als je eenmaal opstaat om je wekker uit te zetten, kun je net zo goed eruit blijven

Neem een zit-sta bureau

Gewoon staan in plaats van zitten op het werk kan wonderen doen voor jouw fitnessdoelen. Ten eerste verbrandt staan meer calorieën dan zitten. Maar staan versterkt ook je rug en core, wat je houding kan verbeteren en rugpijn kan verminderen.

Voel niet de behoefte om de hele dag te staan. Als je knieën of nek pijn beginnen te doen, ga dan zitten. Stel een timer in om jezelf met tussenpozen van 30 minuten weer overeind te krijgen. Als je niet de hele dag van bureau wilt wisselen, kun je overwegen te investeren in een

zit-sta bureau.

TIP: Ikea heeft een zeer betaalbaar elektrisch zit-sta-bureau!

Ga golfen

Netwerken is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Contacten leggen met klanten en leveranciers is essentieel voor de groei van elk nieuw bedrijf. Nergens worden meer zakendeals besproken dan tijdens een partijtje golf.

Hoewel golf niet echt inspannend is, zijn er toch manieren om op de green een workout te krijgen. Laat de kar staan. Draag je eigen clubs. Tegen de tijd dat je bij de negende hole bent, zul je verbaasd zijn hoe pijnlijk je bent.

Laat schuldgevoelens gaan

Als je een workout mist vanwege een ongelooflijk drukke dag, is je fitnessreis dan voorbij? Natuurlijk niet. In feite heeft je lichaam af en toe een rustdag nodig.

Laat perfect niet de vijand zijn van het goede. Koffie drinken met een vriend of vriendin op vrijdagochtend, terwijl je normaal op de loopband zou staan, is prima. Je leven is vol prioriteiten buiten je training, en zo hoort het ook.

In vorm blijven als ondernemer is net zo eenvoudig als de tijd nemen en de inspanning leveren. Gebruik deze tips om fitnessdoelen op te stellen en een nieuwe versie van jezelf te worden.