Als het op kennis, motivatie en energie aankomt, kun je een personal trainer niet verslaan. Personal trainers zijn uiterst bekwaam als het gaat om fitness en om hun cliënten resultaten te laten zien in de sportschool. Voorbij zijn de dagen van een door mannen gedomineerde fitness industrie. Met de stijgende populariteit van wereldberoemde vrouwelijke atleten als Simone Biles en Serena Williams die boodschappen van lichaamspositiviteit verspreiden en zelfverzekerd hun sterke lichaamsbouw bezitten, springen overal vrouwen op de kans om in de sportschool aan fitness, kracht en flexibiliteit te winnen. Als het je aan de drive ontbreekt om je lichaam uit te dagen of als je wel in de sportschool wilt komen maar te verlegen bent om met een mannelijke trainer te werken, overweeg dan een vrouwelijke personal trainer in te huren die je kan helpen je doelen op het gebied van fitness of gewichtsverlies te bereiken.

4 Voordelen van werken met een vrouwelijke personal trainer

Als je nieuw bent met lichaamsbeweging of weinig zelfvertrouwen hebt, zal trainen met een vrouwelijke fitnesstrainer je helpen je meer op je gemak te voelen in een sportschool omgeving. Je vrouwelijke personal trainer zal in staat zijn een persoonlijk programma uit te werken dat je zal helpen je gewenste resultaten te zien.

  1. Voel je meer op je gemak als je met een vrouwelijke trainer praat

Trainen is al intimiderend genoeg, laat staan dat je het moet doen met een volslagen vreemde die je net ontmoet hebt. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om een goede relatie op te bouwen met een mannelijke personal trainer. Misschien heb je wat persoonlijke dingen waar je met je trainer over moet praten en weet je dat alleen een andere vrouw dat zal begrijpen. In deze situaties, als je op je gemak voelen bij een vrouwelijke personal trainer je naar de sportschool brengt, ga er dan voor. Zet jezelf op de eerste plaats en neem beslissingen die je zullen aanmoedigen meer te bewegen en je zelfverzekerd te voelen tijdens het sporten.

  1. Vrouwelijke personal trainers kennen hun vak

De fitness industrie wordt van oudsher meer geassocieerd met mannelijke figuren, maar tegenwoordig zijn er veel krachtige en inspirerende vrouwen die zich een weg hebben gebaand om de fitness wereld te domineren. Je hebt misschien de toename opgemerkt van vrouwen met beroemdheden die een gezonde levensstijl omarmen die regelmatige lichaamsbeweging omvat, of andere vrouwelijke beïnvloeders die andere vrouwen helpen sterk te worden in de sportschool. Vrouwelijke personal trainers geven vrouwen de kracht om de sterkste versies van zichzelf te worden en een lang, gezond leven te leiden. Vrouwelijke personal trainers zijn bedreven in de keuze van oefeningen, de intensiteit van de training, het schrijven van programma’s, en ze begrijpen ook de wetenschap achter effectieve training van oefeningen. Ze nemen al het giswerk uit je trainingen en blijven je pushen om je einddoel te bereiken.

Uitgelicht: vrouwelijke personal trainer Utrecht

  1. Je vrouwelijke personal trainer kan samen met jou trainen

Hoewel je personal trainer misschien lichtjaren op je voorloopt op hun fitnessreis, begrijpen ze dat iedereen ergens begint. Soms kan het hebben van een trainingsmaatje erg motiverend zijn en je stimuleren om harder te werken en een betere training te volgen. Je voelt je misschien ook meer op je gemak om met een vrouwelijke trainer te trainen dan met een mannelijke trainer wiens 20 inch armen vijf keer zoveel kunnen tillen als jij. Als je liever hebt dat je trainer alleen maar achterover leunt, je vorm bekritiseert en je woorden van aanmoediging geeft, is dat ook volkomen oké!

  1. Het is meer dan alleen conditietraining

Je personal trainer is meer dan iemand die je op de sportschool ontmoet, je een workout aanreikt en je reps telt. Vrouwelijke fitnesstrainers zijn niet alleen professionals, ze zijn ook je vrienden. Sommige mensen zien hun personal training aan huis sessies graag als een vorm van therapie, waarbij ze het fysieke voordeel van het trainen krijgen en tegelijk met hun personal trainer kunnen kletsen over wat ze maar willen. Je kunt de tijd doden door te kletsen over reizen, werk, je huiselijk leven, of door dieper in te gaan op je doelen voor fitness en gezondheid. Je kunt de tijd met je trainer niet alleen gebruiken om een goede workout te doen, maar ook om je stress te helpen verlichten en je geest leeg te maken.